Ungar och ungdjur till salu: Uppdaterad 13 mars 2017

 

Kaniner är anspråkslösa, snälla och trevliga sällskapsdjur men de måste få leva under förhållanden som de är skapta för. De är inte flockdjur som många tror men "kolonidjur" vilket innebär att de inte vill leva och bo helt isolerade från andra individer. Det är viktigt att de får rätt foder, möjlighet att röra sig på en tillräckligt stor yta och att de får daglig omvårdnad och inte lämnas helt ensamma utan kontakt med andra varelser.

 

Det krävs en vuxen person som tar ansvar och ser till att kaninen hanteras på lämpligt sätt, det ansvaret kan man inte överlåta till ett litet barn. Jag säljer därför enbart kaninungar till hem som uppfyller dessa minimikrav.

 

Ungarna levereras absolut tidigast vid 7 veckors ålder, helst vid 8 veckors ålder, först då är de mogna att bryta kontakten med mamma och syskon.

De måste också hinna bygga upp en tarmflora och ett tillräckligt starkt immunförsvar som klarar av den stress flytten till en ny miljö innebär.

Alla kullar är väl planerade för att skapa friska avels- och sällskapskaniner som förhoppningsvis får ett långt liv! Ingen kull "produceras" bara för att säljas, därför är inte heller alla ungar i en kull till salu. En del stannar här på Flåhackebacken som blivande avelskaniner och en del är sedan tidigare förbokade av andra uppfödare.

Mer information om försäljningsvillkor och bokningsrutiner för kaninungarna hittar ni här på denna länk. Vid intresse ta kontakt med mig genom att skicka e-post till: birgit@kaninhem.se eller ring 08-712 81 59, mobil: 070-768 28 37

Vill ni få mer information om föräldradjuren så hänvisar jag till förstasidan, där finns länkar till alla mina avelsdjur indelade i grundfärg och teckning. Där finns också bilder och fler led i släkttavlan.

En återkommande fråga: Vilket kön ska jag välja, hane eller hona och hur många kaniner vill bo tillsammans i samma bur? Information om mina erfarenheter hittar ni här.

Jag säljer också min bok "Kunskapen om kaniner" som innehåller allt man behöver veta om kaninens skötsel, se närmare om den på startsidan.  

 

Födda kullar i år:

Här nedan lägger jag ut detaljerad information om de födda kullarna, vilka föräldrarna är med bilder.

Bilder på ungarna läggs ut så fort de börjar röra sig utanför redet.

Vilket kön kaninungen har lägger jag ut först när jag är säker på detta. Det är ibland svårt att se skillnad på små kaninungar och följderna blir påtagliga för den köpare som får fel kön på sin unge.

Kullarna placeras nedåt på sidan allt eftersom de föds.

Observera att Dvärgvädurar föds med upprättstående öron som de sedan lägger vid lite olika ålder. Det ingår i min "uppfödargaranti" att de ska göra det innan 6 månaders ålder.

 

Avelssäsongen har äntligen börjat, även om vi fortfarande väntar på lite soliga dagar med påtaglig vårkänning. Honorna börjar så smått komma i brunst och hanarna märker detta tydligt. Flera honor är redan parade och årets första kull har lyckligt blivit född.

 

Kull 701 Född 25 februari

Med reservation för korrektheten har jag idag försökt se vilket kön ungarna har. De är ju bara två veckor och har nyligt öppnat ögonen. Kullen är väldigt jämnstor vilket är bra för ungarna, ingen liten parvel som kommer efter.

När de vuxit sig större och allt ser ut att följa det förväntade tar jag kontakt med intressenterna på kölistan!
Av erfarenhet vet jag att eftersom kölistan inte är bindande har många som väntat länge fallit ifrån när de väl tillfrågas medan andra tålmodigt står och väntar. Alla är ivriga och vill vara först att välja men ni tillfrågas i turordning.

madagaskar hane

madagaskar hona

madagaskar hona

madagaskar hona

zobel siames hona

Moder: Flåhackebackens Dina madagaskar

Morfar: Flåhackebackens Moses madagaskar
Mormor: Flåhackebackens Symbal madagaskar

Fader: Flåhackebackens Iceman zobel siames brun

Farfar: Flåhackebackens Coincidence Madagaskar Manteltecknad
Farmor: Ideborgs Mica madagaskar