Ungar och ungdjur till salu: Uppdaterad 24 januari 2017

 

Kaniner är anspråkslösa och trevliga sällskapsdjur men de måste få leva under de förhållanden som de är skapta för.

Det är viktigt att de får rätt foder, möjlighet att röra sig på en tillräckligt stor yta och att de får daglig omvårdnad.

Det krävs en vuxen person som tar ansvar och ser till att kaninen hanteras på lämpligt sätt, det kan man inte överlåta till ett litet barn. Jag säljer enbart kaninungar till hem som uppfyller dessa minimikrav.

 

Ungarna levereras absolut tidigast vid 7 veckors ålder, helst vid 8 veckors ålder, först då är de mogna att bryta kontakten med mamma och syskon.

De måste också hinna bygga upp en tarmflora och ett tillräckligt immunförsvar som klarar av den stress en ny miljö innebär.

Alla kullar är väl planerade för att skapa friska avels- och sällskapskaniner som förhoppningsvis får ett långt liv! Ingen kull "produceras" bara för att säljas, därför är inte heller alla ungar i en kull till salu. En del stannar här på Flåhackebacken som avelskaniner och en del är förbokade av andra uppfödare.

Mer information om försäljningsvillkor och bokningsrutiner för ungarna hittar ni här på denna länk.

Vid intresse av kaninungarna ta kontakt med mig genom att skicka e-post till: birgit@kaninhem.se eller ring 08-712 81 59, mobil: 070-768 28 37

Vill ni få mer information om föräldradjuren så gå in på förstasidan, där finns länkar till alla mina avelsdjur indelade i grundfärg och teckning. Där finns bilder och fler led i släkttavlan.

Vilket kön ska jag välja, hane eller hona och hur många kaninungar som vill bo tillsammans? Information av mina erfarenheter hittar ni här.

Jag säljer också min bok "Kunskapen om kaniner" som innehåller allt man behöver veta om kaniner, se närmare om den på startsidan.  

 

Födda kullar i år:

Här nedan lägger jag ut detaljerad information om de födda kullarna, vilka föräldrarna är med bilder.

Bilder på ungarna läggs ut så fort de börjar röra sig utanför redet. Vilket kön kaninungen har lägger jag ut först när jag är säker på att det blir rätt. Det är ibland svårt att se på små kaninungar och följderna blir påtagliga för den köpare som får fel kön på sin unge.

Kullarna placeras nedåt på sidan allt eftersom de föds.

Observera att Dvärgvädurar föds med upprättstående öron som de sedan lägger vid lite olika ålder.

 

Avelssäsongen har inte börjat här ännu. Vi väntar fortfarande på lite soliga dagar med vårkänning.